Image Alternative text

Aktiviti Terkini Komuniti K-Masjid

Januari, Jumaat
    Portal KMasjid Kini Berwajah....

Selamat datang ke Portal KMasjid . Portal KMasjid telah dinaiktaraf dan kini berwajah baru dengan imej yang lebih menarik, informatif  dengan ciri-ciri perkhidmatan yang lebih mudah dan pantas. Portal ini boleh dilayari di mana jua dan bila-bila masa sahaja.

Portal KMasjid boleh dilayari acara terus di alamat http://www.kmasjid.com.my

Disember, Rabu
    Hukum Penggunaan Vaksin Covid-19

Hukum Penggunaan Vaksin Covid-19  Kenyataan Media Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama)

Selaras dengan pendirian kerajaan, Mesyuarat Khas Jawatankuasa Muzakarah Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali ke-10 yang bersidang pada 3 Disember 2020, telah mengambil ketetapan bahawa Hukum Penggunaan Vaksin VOID-19 adalah harus dan ianya wajib diambil oleh golongan yang ditetapkan oleh Kerajaan Malaysia ini juga telah diesmbah maklum kepada Majlis Raja-Raja.

Sumber : http://www.islam.gov.my/media-jakim/kenyataan-media

Disember, Isnin
    Portal MyCare Covid 19

MyCare Covid19 adalah merupakan inisiatif JAKIM bersama rakan strategik agensi-agensi lain dalam menyediakan bantuan kerohanian / spiritual bagi membantu masyarakat Islam dan bukan Islam dalam menangani permasalahan dan isu sosial dan komuniti yang timbul sepanjang tempoh PKP yang sedang berkuatkuasa ini.

Sumber : http://mycare.islam.gov.my

Mengenai K-Masjid

Selamat datang ke Portal Interaktif Komuniti Masjid Malaysia. Portal ini berfungsi untuk menyatukan masyarakat Islam di Malaysia secara amnya dan mengeratkan silaturahim antara ahli qariah sesebuah masjid secara khususnya. Tiga perkara yang menjadi fokus utama di dalam K-Masjid ini adalah:

• Sumber pembangunan ummah dan pusat penyebaran informasi yang tepat dan terkini.
  • Landasan untuk pengurusan masjid yang efisien dengan perkhidmatan bayaran online untuk segala keperluan.
  • Punca pendapatan melalui ruang pengiklanan yang disediakan di laman mikro setiap masjid.
Masjid yang berminat untuk menggunakan portal ini boleh menghubungi pihak pengurusan portal ini di alamat dan nombor telefon.

Perkhidmatan Pembayaran Online

• Sedekah & Infaq
  • Yuran Qariah
  • Yuran Khairat Kematian
  • Yuran Pengajian
  • Bayaran Iklan

Promosi

Terkini di Masjid

• 07 Mei 2018

KULIAH RABU DI MASJID PUTRA, PUTRAJAYA

Masjid yang berminat untuk menggunakan portal ini boleh menghubungi pihak pengurusan portal ini di alamat dan nombor telefon yang tertera di menu Hubungi Kami di laman utama ini.

• 20 Ogos 2018

Sarawak haramkan produk ternakan China

Tiga perkara yang menjadi fokus utama di dalam portal k-Masjid ini adalah ianya dibangunkan untuk menjadi sumber bagi pembangunan ummah

• 07 Mei 2018

Bandar Muar hampir lenyap diselubungi jerebu

Individu yang beragama Islam pula boleh berdaftar untuk menjadi ahli qaryah kepada masjid yang telah berdaftar dengan portal ini. Sila klik di ruangan daftar untuk tujuan pendaftaran tersebut.

Siaran Langsung Aktiviti

Makkah Live Video

Galeri video

Saksikan siaran langsung aktiviti yang dijalankan dari semasa ke semasa yang terkini dari K-Masjid kepada komuniti