Aktiviti

Januari, Jumaat

Portal KMasjid Kini Berwajah Baru mulai 1/1/2021

Selamat datang ke Portal KMasjid . Portal KMasjid telah dinaiktaraf dan kini berwajah baru dengan imej yang lebih menarik, informatif  dengan ciri-ciri perkhidmatan yang lebih mudah dan pantas. Portal ini boleh dilayari di mana jua dan bila-bila masa sahaja.

Portal KMasjid boleh dilayari acara terus di alamat http://www.kmasjid.com.my

Disember, Rabu

Hukum Penggunaan Vaksin Covid-19

Hukum Penggunaan Vaksin Covid-19  Kenyataan Media Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama)

Selaras dengan pendirian kerajaan, Mesyuarat Khas Jawatankuasa Muzakarah Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali ke-10 yang bersidang pada 3 Disember 2020, telah mengambil ketetapan bahawa Hukum Penggunaan Vaksin VOID-19 adalah harus dan ianya wajib diambil oleh golongan yang ditetapkan oleh Kerajaan Malaysia ini juga telah diesmbah maklum kepada Majlis Raja-Raja.

Sumber : http://www.islam.gov.my/media-jakim/kenyataan-media

Disember, Isnin

Portal MyCare Covid 19

MyCare Covid19 adalah merupakan inisiatif JAKIM bersama rakan strategik agensi-agensi lain dalam menyediakan bantuan kerohanian / spiritual bagi membantu masyarakat Islam dan bukan Islam dalam menangani permasalahan dan isu sosial dan komuniti yang timbul sepanjang tempoh PKP yang sedang berkuatkuasa ini.

Sumber : http://mycare.islam.gov.my

Jun, Selasa

Activity masjid

Just for testing working

Mac, Khamis

bacaan taklim

bacaan maksud hadis selepas solat isyak....d kendalikan oleh belia2 masjid raya seri aman rancangan sungai manila...

Mei, Rabu

Program Ceramah Agama dan Bacaan Surah Yaasin

Pusat Ilmu ICT K-Masjid SMK Madai (Masjid Darul Fitrah Madai) akan mengadakan Program Ceramah Agama dan Bacaan Surah Yaasin Pada 16hb. Februari 2012M bersamaan dengan 24hb Rabiulawal 1433H yang bertempat di Masjid Darul Fitrah SMK Madai. Ceramah Agama ini akan disampaikan oleh Wakil daripada (JHEAINS Kunak) bermula selepas selesai Bacaan Surah Yaasin.

Semoga Allah Memberkati Majlis kita.. Aamiin...

Mac, Jumaat

Portal K-Masjid Nur Al-Jannah Telah Dirasmikan!

Tarikh/Masa Aktiviti : 2011-03-04 08:00:00 - 2014-03-21 08:00:00

Jutaan terima kasih diucapkan kepada.. :

YB DSP HJ YAHYA HUSSEIN

5 MAC 2011 (SABTU)

September, Isnin

Masjid Besar Limbang

Program Derma  – Majlis Penyampaian Sumbangan Kepada Masjid Besar Limbang

Ogos, Sabtu

Masjid Jabal An-Nur

Program Bicara Ilmu
    Tarikh Terbit : 23 Oktober 2010
    Tarikh/Masa Aktiviti : 2010-10-23 07:30:00 - 2010-10-23 13:30:00

Anjuran:

Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS)

Daerah Miri/Sibuti

Dengan Kerjasama

Pejabat Residen Bahagian Miri serta Agensi-Agensi Kerajaan

dan

Pertubuhan Bahagian Miri

07:30 pagi - Pendaftaran Peserta

08:00 pagi - Minum Pagi

08:30 pagi - Sesi Ceramah / Bicara Ilmu
                      "Institusi Keluarga Kunci Pembangunan Modal Insan Luar Bandar"

10:30 pagi - Sesi Muzakarah (soal jawab)

MALJIS PENUTUPAN

11.30 tghr - Peserta mengambil tempat.

- Kehadiran tetamu jemputan

- Ketibaan Pengarah KEMAS Negeri Sarawak

- Ketibaan YB ADUN N.61 Bekenu

- Ketibaan tetamu kehormat, YB Tn. Haji Ahmad Lai Bin Bujang, Ahli                   Parlimen P.218 Sibuti